This is an archived copy of the Xen.org mailing list, which we have preserved to ensure that existing links to archives are not broken. The live archive, which contains the latest emails, can be found at http://lists.xen.org/
Home Products Support Community News


RE: [Xen-devel] XCI: can we get to the demo state?

To: 'Vincent Hanquez' <vincent.hanquez@xxxxxxxxxxxxx>, Phung Te Ha <phungte@xxxxxxxxx>
Subject: RE: [Xen-devel] XCI: can we get to the demo state?
From: Tim Moore <timothy.moore@xxxxxxxxxxx>
Date: Mon, 10 Aug 2009 23:01:29 +0100
Accept-language: en-US, en-GB
Acceptlanguage: en-US, en-GB
Cc: "xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx" <xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx>
Delivery-date: Mon, 10 Aug 2009 15:04:01 -0700
Envelope-to: www-data@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
In-reply-to: <4A801E65.9000402@xxxxxxxxxxxxx>
List-help: <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=help>
List-id: Xen developer discussion <xen-devel.lists.xensource.com>
List-post: <mailto:xen-devel@lists.xensource.com>
List-subscribe: <http://lists.xensource.com/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=subscribe>
List-unsubscribe: <http://lists.xensource.com/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=unsubscribe>
References: <44063.3697.qm@xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx> <4A801E65.9000402@xxxxxxxxxxxxx>
Sender: xen-devel-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Thread-index: AcoZvTqQz+MTSRSVTlKyYPl62T8wbgAR3agg
Thread-topic: [Xen-devel] XCI: can we get to the demo state?
Hi Vincent,

I have not had a success with the 2.6.27 XCI kernel due to a number of issues 
(I think with support for my hardware).

Intel Core i7 920 on Intel DX58SO (latest Intel BIOS)

Success with build.git after the dev team fixed..

XCI Kernel fails to boot: 2 reasons

Randomly stops and freezes after initialising the 1st core on the processor 
(keyboard lockup / total machine lockup) have to hard reset to try again...

If it passes this point, kernel then continues to load all processor cores, and 
upto SATA controller (AHCI Mode). The driver loads the disk sd(..) and then the 
system reboots - no messages - I think just before initrc is started.

I have no RS232 on this board, so am waiting for a 1394 adapter for laptop 
before I can debug further... 

Any pointers to getting further would help; I can't even get the point of 
trying pass-through for vga!


-----Original Message-----
From: xen-devel-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx 
[mailto:xen-devel-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Vincent Hanquez
Sent: 10 August 2009 14:20
To: Phung Te Ha
Cc: xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Subject: Re: [Xen-devel] XCI: can we get to the demo state?

Phung Te Ha wrote:
> Hello XCI developers,
> I have a HP6930, downloaded xenclient from the git. And by following the 
> instruction in HOWTO, I could get xenclient boot up fine. I try then to start 
> a guest using xenvm.readme as template and nothing shows on the screen for 
> the guest, although xenops shows 2 doms running.
> Can you point me to how to start a guest. And also, is the tree downloaded 
> from git enough to arrive to what was shown in the demo video:
> http://www.citrix.com/tv/#video/423
> Thank you.
> Phung-Te

Hi Phung-Te,

The demo contains few bytes from citrix that are not available, however 
you can definitely have the graphics of your VM if you have VT-d 
available and enabled. At this point you just need to set at the end of 
your xenvm config:


usually with an intel card this end up beeing:

pci = 0,bind,0000:00:02.0


Xen-devel mailing list

Xen-devel mailing list