This is an archived copy of the Xen.org mailing list, which we have preserved to ensure that existing links to archives are not broken. The live archive, which contains the latest emails, can be found at http://lists.xen.org/
Home Products Support Community News


Re: [Xen-devel] GPLPV drivers update

To: James Harper <james.harper@xxxxxxxxxxxxxxxx>
Subject: Re: [Xen-devel] GPLPV drivers update
From: Andrew Lyon <andrew.lyon@xxxxxxxxx>
Date: Tue, 25 Aug 2009 11:43:35 +0100
Cc: xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx, xen-users@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Delivery-date: Tue, 25 Aug 2009 03:44:06 -0700
Dkim-signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=gmail.com; s=gamma; h=domainkey-signature:mime-version:received:in-reply-to:references :date:message-id:subject:from:to:cc:content-type :content-transfer-encoding; bh=JhlF4SzgNt7R8chglrUjnPoIPBxlWJO6HsiKQ4Ma1VI=; b=TAmKgLOg2nxHDVXaY76ea4aXPpeUQehRwrZ0SX9Tt1/k51VcL2oaVmR/yaUl7Ztf91 Xq2q5jAn79GgWoyqYGDaUFL4Bx0S5CIF8fGMDNguz7IbzB/70ZsXNUvOuzDQhv8iQr5s MFrbSwk9dNCgO7hrJwWpODLOGQVT99lo738Uk=
Domainkey-signature: a=rsa-sha1; c=nofws; d=gmail.com; s=gamma; h=mime-version:in-reply-to:references:date:message-id:subject:from:to :cc:content-type:content-transfer-encoding; b=YKYDEOWjfbF6C/S1jU6ubaSApKeeBvZAtr4euzKkE8sIhaK7Xyx2zLNmPmoSzVTGOo op8EIPo6H3NTUSh9lfkxgDPP7MEak+wcQjQto3TKBkWSBqoSbg/7tJ+kcydXZ+vn2bog PEkmq/X9bconb8VtDTi4/fs4PgJGBIU6CBk5Y=
Envelope-to: www-data@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
In-reply-to: <AEC6C66638C05B468B556EA548C1A77D0177CDDE@trantor>
List-help: <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=help>
List-id: Xen developer discussion <xen-devel.lists.xensource.com>
List-post: <mailto:xen-devel@lists.xensource.com>
List-subscribe: <http://lists.xensource.com/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=subscribe>
List-unsubscribe: <http://lists.xensource.com/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=unsubscribe>
References: <AEC6C66638C05B468B556EA548C1A77D0177CDDE@trantor>
Sender: xen-devel-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
On Tue, Aug 25, 2009 at 3:37 AM, James
Harper<james.harper@xxxxxxxxxxxxxxxx> wrote:
> I have just uploaded a new testing version of GPL PV drivers for
> Windows. Have a look for at
> http://www.meadowcourt.org/downloads (the -dontuse bit is to scare
> people away who haven't read this email :)
> As usual, please test thoroughly on a test DomU and make sure you have a
> backup before installing on a non-test system. In particular, I'm only
> testing with Xen 3.4.1 these days so anything older isn't tested
> although it should work.
> There was a problem with the signing of the drivers that would prevent
> them working properly under Vista/2008 x64 even with testsigning
> enabled. This should resolve that.
> The installation procedure for Vista/2008 x64 is as follows:
> . Run 'bcdedit /set testsigning on'
> . Reboot
> . Install the drivers. Accept any warnings and tick 'always trust...'
> when prompted.
> . Make sure you now have PV network and SCSI adapters present
> . Reboot
> If something doesn't work, you should be able to boot to safe mode
> unless you forgot to run 'bcdedit /set testsigning on' in which case you
> will probably have an unbootable system... for some reason the vista F8
> boot menu doesn't allow you to turn on testsigning and safe mode at the
> same time. Ideally the installer would be able to detect that we are
> using a test certificate and instruct you to turn on testsigning first
> but I don't yet know how to do that. I'll see if I can at least put in a
> loud warning at installation time...
> James
> _______________________________________________
> Xen-devel mailing list
> Xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
> http://lists.xensource.com/xen-devel


Happy to report that I've tested the new drivers on a freshly
installed windows 2008 x64 hvm and after following your instructions
and rebooting the correct drivers appeared in device manager and the
performance increased as expected.

Then I decided to try backing out the kludge I had added to
makedist.bat to bypass signing, this time a new certificate was
generated and the drivers compiled without error, but during
installation the system bugchecked with a error in xenpci.sys, after
rebooting I retried the installation and the correct Xen PCI device
driver and other devices were detected but when I rebooted again the
system bugchecked.

I will do more testing to see if I get consistent results, I would
expect the msi that you released and the one I compiled to behave
exactly the same as I did a "hg pull" before compiling and "hg diff"
shows that my tree is the same as yours.



Xen-devel mailing list