This is an archived copy of the Xen.org mailing list, which we have preserved to ensure that existing links to archives are not broken. The live archive, which contains the latest emails, can be found at http://lists.xen.org/
Home Products Support Community News


Re: [Xen-devel] pvops dom0 work roadmap

To: Jeremy Fitzhardinge <jeremy@xxxxxxxx>
Subject: Re: [Xen-devel] pvops dom0 work roadmap
From: Pasi Kärkkäinen <pasik@xxxxxx>
Date: Wed, 19 Aug 2009 19:54:42 +0300
Cc: Xen-devel <xen-devel@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx>, Konrad Rzeszutek Wilk <konrad.wilk@xxxxxxxxxx>
Delivery-date: Wed, 19 Aug 2009 09:55:06 -0700
Envelope-to: www-data@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
In-reply-to: <4A8C2624.8090900@xxxxxxxx>
List-help: <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=help>
List-id: Xen developer discussion <xen-devel.lists.xensource.com>
List-post: <mailto:xen-devel@lists.xensource.com>
List-subscribe: <http://lists.xensource.com/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=subscribe>
List-unsubscribe: <http://lists.xensource.com/mailman/listinfo/xen-devel>, <mailto:xen-devel-request@lists.xensource.com?subject=unsubscribe>
References: <4A8AF65A.2040904@xxxxxxxx> <20090818200718.GD19938@xxxxxxxxxxxxxxx> <4A8B0B1A.80406@xxxxxxxx> <20090819132609.GA21730@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx> <4A8C2624.8090900@xxxxxxxx>
Sender: xen-devel-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
User-agent: Mutt/1.5.13 (2006-08-11)
On Wed, Aug 19, 2009 at 09:19:48AM -0700, Jeremy Fitzhardinge wrote:
> On 08/19/09 06:26, Konrad Rzeszutek Wilk wrote:
> > I found three issues with 2.6.30-rc3-tip (xen-tip/master):
> >  - if you don't have CONFIG_HIBERNATION set it hangs at startup on the VGA 
> > init code (right after "about to get started").  I played
> >    with turning CONFIG_SWAP off, which in turn unselects _HIBERNATION off.
> >   
> Oh, interesting.
> >  - if you set CONFIG_STACKPROTECTOR=y you get a nice big page fault right 
> > at the startup (doesn't even get to 'about to get started' message).
> >   
> I have a tentative fix for this in rebase/master.
> >  - poweroff doesn't turn the machine off (but I haven't verified whether 
> > the machine normally powers off with a non-Xen 2.6.30-rc3-tip kernel
> >    so this might be an operator errro).
> >   
> I've found that's fairly erratic even on native.  But I guess its likely
> to be something to do with ACPI.  Though I would have thought that Xen
> would have the responsibility for poweroff when the dom0 kernel
> terminates itself.

I have the same problem (like I already reported earlier). 
rebase/master 2.6.31-rc6 doesn't poweroff, with Xen 3.4.1.

Same kernel booted on baremetal without Xen does poweroff just fine.

-- Pasi

Xen-devel mailing list

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>